Resultaten

 
Resultaat 1 van 9 resultaten
 • Tips & Advies U en uw vennootschap - Speedpedelecs, bent u nog mee?
  Speedpedelecs, bent u nog mee?..Speedpedelecs? Dat zijn snelle elektrische fietsen die tot 45 km/u halen. De laatste jaren is daarvoor het een en ander gewijzigd, zowel inzake verkeersreglementering als inzake de belastingen. Verkeersreglementering. Sinds 01.10.2016 wordt een speedpedelec beschouwd als een bromfiets. U moet dus een (bromfiets)helm dragen, een rijbewijs AM of B hebben en uw speedpedelec voorzien van een nummerplaat (beginletter P). Tip.  Om de nummerplaat aan te vragen, heeft u tijd tot...
  Klik hier
 • Tips & Advies U en uw vennootschap - Fietsenstalling voor klanten...
  Fietsenstalling voor klanten.....120% aftrek voor fietsenstalling. Investeert uw bvba in een fietsenstalling die door u en/of uw personeel gebruikt wordt voor woon-werkverplaatsingen, dan mag ze die kosten voor 120% in aftrek nemen (art. 64ter, lid 1, 3° a WIB 92) . Dit geldt ook voor de stalling van zgn. speedpedelecs! Ook voor klantenfietsen? Mogelijk komen ook sommige van uw klanten met de fiets naar uw zaak. Houd er dan rekening mee dat als zij de fietsenstalling gebruiken, de verhoogde aftrek volgens de...
  Klik hier
 • Tips & Advies U en uw vennootschap - Wetswijziging voor speedpedelecs
  Wetswijziging voor speedpedelecs..Bedrijfsfietsen zijn fiscaal interessant. Fietsen van uw vennootschap die u of uw werknemers gebruiken voor woon-werkverplaatsingen zijn voor 120% afschrijfbaar. Bovendien worden u of uw werknemers niet op een voordeel belast voor het privégebruik van deze fietsen en kan uw vennootschap voor het woon-werkverkeer een belastingvrije vergoeding betalen van € 0,23/km. Nu ook voor speedpedelecs! Tot voor kort vond de minister dat deze fiscale voordelen niet van toepassing waren...
  Klik hier
 • Nieuws - Snelle e-bike fiscaal gezien weer een fiets!
  Snelle elektrische fietsen of zogenaamde speedpedelecs worden op fiscaal vlak opnieuw gelijkgesteld met een fiets. Wat betekent dat concreet?
  Klik hier
 • Tips & Advies U en uw vennootschap - Wie koopt de nieuwe fiets: uw vennootschap of u privé?
  Tegen de zomer wilt u een nieuwe fiets, maar koopt u die het beste via uw vennootschap of toch privé? Hoe zit dat trouwens met de fiscale verschillen tussen al die ‘soorten’ fietsen?
  Klik hier
 • Tips & Advies Financieel management - Als een fiets fiscaal geen fiets meer is...
  Een fiets ter beschikking stellen is een fiscaal voordelige manier van verlonen. Wat zijn de voorwaarden om kosten van een fiets voor 120% af te trekken? Wanneer is er voor de gebruiker geen privé belastbaar voordeel? Mag u dan ook nog een fietsvergoeding toekennen? En gelden die regels ook altijd voor elektrische fietsen? Wat zei de minister daarover onlangs?
  Klik hier
 • Tips & Advies U en uw vennootschap - Fiscaal voordelig met de fiets naar uw werk!
  Door het lenteweer bent u van plan om een fiets aan te kopen met uw bvba. Is die fiets eigenlijk wel fiscaal aftrekbaar voor uw vennootschap en wordt u daar privé dan niet op belast? Hoe kunt u daar het maximale voordeel uit halen?
  Klik hier
 • Tips & Advies U en uw vennootschap - Kosten die voor 120% aftrekbaar zijn, kan dat wel?
  Kosten zijn doorgaans voor 100% aftrekbaar, helemaal niet of slechts gedeeltelijk. Er zijn echter ook kosten die u fiscaal voor 120% kunt aftrekken. Welke dan? Moet u daar iets voor doen en welke optimalisatiemogelijkheid is er eventueel?
  Klik hier
 • Tips & Advies U en uw vennootschap - Doe uzelf eens een bedrijfsfiets cadeau!
  Koopt uw vennootschap een ‘bedrijfsfiets’ voor u, dan wordt u daar privé niet op belast én zijn die kosten voor 120% aftrekbaar. Hoe zit dat allemaal in elkaar?
  Klik hier
 
Resultaat 1 van 9 resultaten

Verfijn resultaat

Hulpmiddelen

Data