Resultaten

 
Resultaat 1 van 5 resultaten
 • Tips & Advies Financieel management - Gratis pechverhelping voor een bedrijfsfiets?
  De Rulingdienst sprak zich onlangs uit over het fiscaal regime van pechverhelping voor bedrijfsfietsen. Mag het bedrijf volgens de Rulingdienst daarnaast ook gratis pechverhelping aanbieden als u en uw collega’s met een eigen fiets komen werken?
  Klik hier
 • Tips & Advies Financieel management - Afzonderlijke aanslag van 5,1% geschrapt
  Sinds aanslagjaar 2019 is een vennootschap die niet aan minstens één bedrijfsleider-natuurlijke persoon een bezoldiging van ten minste € 45.000 toekent, een bijkomende heffing van 5,1% verschuldigd op het tekort. De Kamer heeft nu op 4 april 2019 beslist die maatregel te schrappen.
  Klik hier
 • Tips & Advies U en uw vennootschap - Ook fiscaal € 40 eindejaarsgeschenk!
  Ook fiscaal € 40 eindejaarsgeschenk!..RSZ hanteerde al € 40. Ter gelegenheid van Kerstmis of Nieuwjaar kunt u uw werknemers een geschenk geven dat vrijgesteld is van RSZ-bijdragen en belastingen, én toch fiscaal aftrekbaar is. Voorwaarde is wel dat het bedrag dat u geeft, de ‘wettelijke’ grens niet overschrijdt. Die grens is opgetrokken van € 35 per werknemer (eventueel verhoogd met € 35 per kind ten laste) naar € 40 (KB 03.07.2018, BS 06.07.2018) . Fiscus volgt op de valreep nu ook! In...
  Klik hier
 • Tips & Advies U en uw vennootschap - Maaltijdcheques voor u alleen?
  Maaltijdcheques voor u alleen?..Gunstregeling. Wie maaltijdcheques krijgt, wordt daar niet op belast voor zover er een aantal voorwaarden vervuld zijn, o.a. dat er slechts één cheque per arbeidsdag toegekend mag worden. Daar staat wel tegenover dat de kosten van de cheques niet aftrekbaar zijn voor de onderneming die ze toekent, op € 2 per cheque na. Ook voor u? Kortweg, ja! Dat kan zelfs als uw vennootschap geen werknemers in dienst heeft of zo u als zaakvoerder onbezoldigd zou zijn (mond. parl. vr. nr....
  Klik hier
 • Tips & Advies U en uw vennootschap - Uw bedrijf heeft iets te vieren, uw werknemers ook?
  Uw bedrijf heeft iets te vieren en u wilt uw werknemers dan ook belonen met een geschenk. Is dat voor hen dan belastingvrij? De Rulingdienst heeft daarover al tal van positieve beslissingen genomen. Wat kunt u daarmee doen?
  Klik hier
 
Resultaat 1 van 5 resultaten

Verfijn resultaat

Hulpmiddelen

Data