Resultaten

 
Resultaat 1 van 3 resultaten
 • Nieuws - Minimumbezoldiging bedrijfsleiders: afzonderlijke aanslag van 5,1% geschrapt!
  Sinds aanslagjaar 2019 moet een vennootschap aan minstens één bedrijfsleider een bezoldiging van in principe ten minste € 45.000 toekennen, anders heeft ze geen recht op het verlaagd tarief. Daarnaast was er voortaan ook een nieuwe, bijkomende heffing van 5,1% verschuldigd op het tekort aan bezoldiging. Deze bijkomende heffing werd gisteren echter ingetrokken door de Kamer.
  Klik hier
 • Tips & Advies Financieel management - Komt uw ‘salary split’ nu ook in het vizier van de fiscus?
  De fiscus kondigde onlangs aan welke situaties hij in 2016 extra zal controleren. Particulieren zullen o.m. extra gecontroleerd worden wanneer ze aangegeven hebben dat ze recht hebben op een belastingvermindering voor inkomsten van buitenlandse oorsprong en wanneer het aanslagstelsel voor buitenlandse kaderleden op hen van toepassing is. Komt uw ‘salary split’ nu onder vuur te liggen? Hoe bereidt u zich het best voor op een controle?
  Klik hier
 • Tips & Advies Financieel management - Een hoger nettoloon via een salary split?
  Als het bedrijf ook internationaal actief is, dan kunt u op een volledig wettelijke manier het nettoloon van uzelf, uw collega’s of de bedrijfsleider optimaliseren mits de betrokkenen ook effectief regelmatig ter plaatse voor een buitenlandse vestiging werken. Hoe werkt zo’n salary split? Wat zijn de voorwaarden om een deel van het loon in een buitenlandse werkstaat te laten belasten? Is dat anders voor een bedrijfsleider? En hoe zit het dan met de sociale zekerheid? De fiscus controleert een...
  Klik hier
 
Resultaat 1 van 3 resultaten

Verfijn resultaat

Hulpmiddelen

Data