Resultaten

 
Resultaat 1 tot 10 van 23 resultaten
 • Tips & Advies U en uw vennootschap - Klant betaalt niet, wat met de btw dan?
  Klant betaalt niet, wat met de btw dan?..Klant betaalt maar niet. U stuurt bv. op 15.06.2019 een factuur met een betalingstermijn van een maand. Nadat die termijn verstreken is, stuurt u een herinnering, maar tegen eind juli heeft die klant de factuur nog altijd niet betaald. Btw-aangifte. Tegen 09.08.2019 moet u de btw-aangifte voor het tweede kwartaal van 2019 indienen. Daarin moet u uw uitgaande facturen voor de maanden april, mei en juni 2019 opnemen. Ook nog niet betaalde facturen opnemen? Kortweg, ja!...
  Klik hier
 • Tips & Advies Financieel management - Toch nog recht op btw-recuperatie na de termijn van drie jaar?
  Binnen welke termijn is de btw op een factuur recupereerbaar? Wat zijn daarvan de gevolgen als u zelf een leveranciersfactuur te laat ontvangt? Volgens een recent arrest van het Europees Hof van Justitie is de btw ook buiten die termijn van drie jaar nog recupereerbaar. Onder welke voorwaarden? Wat zijn de gevolgen van dat arrest voor u als klant of als leverancier?
  Klik hier
 • Nieuws - Btw: faciliteiten zomervakantie 2018
  De faciliteiten voor het indienen van de btw-aangiftes in de zomervakantie zijn bekend. Wat houden deze precies in?
  Klik hier
 • Tips & Advies U en uw vennootschap - Wanneer de btw opnemen?
  Wanneer de btw opnemen?..Factuurdatum is bepalend. Inderdaad! Zo moet u bv. de btw op een factuur van 30.03.2018 opnemen in de btw-aangifte van het eerste kwartaal 2018 of maart 2018. Maakt u echter geen factuur vóór de 15de van de maand na de maand van voltooiing van de dienst of levering van de goederen, dan is de btw sowieso op die 15de ‘opeisbaar’ en op te nemen in de btw-aangifte van het kwartaal of de maand waarin die datum valt (art. 17, §1 en 22bis, §1 W.Btw) . U moet niet factureren? Dat kan...
  Klik hier
 • Tips & Advies Financieel management - Split bill voor gsm: gevolgen voor de btw?
  De minister heeft onlangs bevestigd dat er geen belastbaar voordeel meer is als het privégebruik van een gsm of smartphone via een zgn. split bill rechtstreeks aan de gebruiker gefactureerd wordt. Welke regels gelden er in dat geval voor de btw?
  Klik hier
 • Tips & Advies Financieel management - Nu btw bedrijfswagens herzien?
  De btw op autokosten is zoals u weet slechts recupereerbaar in de mate van het beroepsgebruik. In bepaalde omstandigheden moet u die btw-aftrek dan vóór 20 april herzien. Wanneer is dat het geval?
  Klik hier
 • Tips & Advies Financieel management - Btw-regels binnenlands vervoer gewijzigd
  Welke btw-regels gelden er voor een transport binnen België voor rekening van een buitenlandse klant? Zijn de regels anders als de klant niet in een EU-lidstaat, maar in een derde land gevestigd is? Wat is er daaraan recentelijk gewijzigd ten gevolge van de ‘use and enjoyment’-regel?
  Klik hier
 • Tips & Advies Financieel management - Nu nog btw herzien voor privégebruik auto?
  De btw op autokosten is in principe slechts recupereerbaar in de mate van het beroepsgebruik. Wanneer moet u die btw dan achteraf nog herzien? Welke termijn moet u dan naleven? Is zo’n herziening soms ook in uw voordeel? Kunt u die hierziening voor 2016 ook nu nog doorvoeren?
  Klik hier
 • Nieuws - Btw: faciliteiten zomervakantie 2017
  De faciliteiten voor het indienen van de btw-aangiftes in de zomervakantie zijn bekend. Wat houden deze precies in?
  Klik hier
 • Tips & Advies U en uw vennootschap - Vrijwillig voorschot mag van de Btw!
  Vrijwillig voorschot mag van de Btw!..Btw-voorschot niet meer verplicht. Dat weet u al. Sinds 01.04.2017 zijn btw-kwartaalaangevers niet langer verplicht om in de loop van het kwartaal nog btw-voorschotten te betalen. Het mag echter wel nog, zegt nu ook de Btw! Zoals we eerder al zeiden, zou het geen probleem mogen zijn om toch nog vrijwillig btw-voorschotten te betalen. De Btw heeft nu ook zelf op 04.05.2017 op zijn website bevestigd dat u dit desgevallend ‘uiteraard’ nog mag doen ( https://financien.belgium.be/nl/ondernemingen/btw/aangifte/periodieke_aangifte/verplichte_voorschotten...
  Klik hier
 
Resultaat 1 tot 10 van 23 resultaten

Verfijn resultaat

Hulpmiddelen

Data