Resultaten

 
Resultaat 1 tot 10 van 35 resultaten
 • Tips & Advies U en uw vennootschap - Uw bvba wil aandelen overkopen: wat met de btw?
  Uw bvba wil aandelen kopen van een andere vennootschap en laat daarvoor een zgn. due diligence uitvoeren. Zit er dan btw op de aankoop van die aandelen en de advieskosten? Kan uw bvba desgevallend die btw recupereren?
  Klik hier
 • Nieuws - Forfaitaire btw-regeling? Keuze vóór 15 maart 2019!
  Btw-plichtigen die onderworpen zijn aan de gewone btw-regeling en voortaan gebruik willen maken van de forfaitaire regeling, moeten de Administratie hiervan op de hoogte brengen vóór 15 maart 2019. Waarover gaat het?
  Klik hier
 • Tips & Advies U en uw vennootschap - Zit er btw op onroerende voorheffing?
  Zit er btw op onroerende voorheffing?..Btw op huur. Sinds 01.01.2019 kunt u sommige panden verhuren met btw. Vereist is dat de huurder een btw-plichtige is die het pand uitsluitend gebruikt in het kader van zijn economische activiteit en dat het gaat om een nieuw gebouw. Ook op de bijkomende kosten dan? Ja, voor bijkomende kosten die aan de huurder doorgerekend worden, geldt het principe ‘bijzaak volgt hoofdzaak’. Ook op de doorgerekende ov bent u dus in principe 21% btw verschuldigd. Let op!  Of die kosten...
  Klik hier
 • Tips & Advies Financieel management - Kan uw holding ook btw recupereren als de overname uiteindelijk toch niet doorgaat?
  Als een holding in het kader van een actief beheer van haar dochterondernemingen btw-plichtige managementdiensten aanrekent, dan kan zij zelf ook btw recupereren. Kan de holding ook de btw recupereren die ze betaalt wanneer u in het kader van een overnamedossier adviesdiensten nodig heeft, zelfs als die overname daarna niet doorgaat? Wat zei het Europees Hof van Justitie daarover op 17 oktober 2018?
  Klik hier
 • Nieuws - Btw-vrijstelling voor kleine ondernemingen in 2019? Nu actie ondernemen!
  Ligt uw totale omzet van 2018 lager dan € 25.000, dan kunt u vanaf 1 januari 2019 desgewenst naar de zogenaamde kleineondernemersregeling overstappen. Wat houdt dat precies in en hoe gaat dat dan praktisch in zijn werk?
  Klik hier
 • Tips & Advies Financieel management - Verhuur van magazijnen: wanneer met btw?
  Zoals u weet, wordt met ingang van 1 januari 2019 onder bepaalde voorwaarden een optionele btw-heffing ingevoerd voor de verhuur van professioneel gebruikte onroerende goederen. Voor de verhuur van opslagplaatsen en magazijnen geldt een specifieke regeling. Wat houdt die regeling concreet in? Geldt ze ook voor lopende huurcontracten? Kunt u de reeds betaalde btw in uw voordeel herzien als u voor een bestaand magazijn na 1 januari opteert voor een verhuring met btw?
  Klik hier
 • Tips & Advies Financieel management - Toch btw recupereren bij uw holding?
  Wanneer kan uw holding btw recupereren en wanneer niet? Welke interessante uitspraak deed het Europees Hof van Justitie daarover onlangs? Welke praktische gevolgen heeft die uitspraak wanneer u binnenkort kiest voor het optioneel btw-stelsel voor onroerende verhuur?
  Klik hier
 • Tips & Advies U en uw vennootschap - Geen btw-forfaits meer?
  Geen btw-forfaits meer?..Btw-forfaits. In sommige sectoren (bv. horeca, kleinhandel in voedingswaren) kunnen bedrijven hun omzet voor de btw op forfaitaire wijze bepalen. De elementen en cijfers waarop deze forfaitaire berekeningen gebaseerd zijn, worden door de fiscus en die sectororganisaties vastgelegd. Ook voor vennootschappen? Ja, hoewel het in de praktijk niet veel voorkomt, mag u – als u werkt via een bvba, een vof of comm.v – momenteel nog gebruikmaken van die btw-forfaits. Wordt afgeschaft. Vanaf...
  Klik hier
 • Tips & Advies U en uw vennootschap - Kan uw holding door een verhuur ook btw recupereren?
  Een holding heeft in principe niets te maken met btw. Uit een arrest van 05.07.2018 van het Hof van Justitie blijkt echter dat de verhuur van een onroerend goed de btw-aftrek wel kan triggeren. Hoe zit dat en wat betekent dat voor uw holding?
  Klik hier
 • Tips & Advies Financieel management - Onroerende verhuur: nu dan toch optie voor btw mogelijk?
  Wanneer mag u volgens een voorontwerp van wet een pand nu toch met btw verhuren en dus zelf de btw op de aankoop of de oprichting recupereren? In welke omstandigheden wordt ook u dan geconfronteerd met de nieuwe herzieningstermijn van 25 jaar? Welke soepelere regels gelden er voor panden die hoofdzakelijk voor de opslag van goederen gebruikt worden? Wat zijn de nieuwe spelregels voor een verhuur van minder dan 6 maanden? Wat zijn de specifieke aandachtspunten binnen een groep van vennootschappen?
  Klik hier
 
Resultaat 1 tot 10 van 35 resultaten

Verfijn resultaat

Hulpmiddelen

Data