Resultaten

 
Resultaat 1 tot 10 van 17 resultaten
 • Tips & Advies U en uw vennootschap - Feitelijk gescheiden in 2018, wat dan met uw privéaangifte?
  U bent in 2018 feitelijk gescheiden. Moeten u en uw ex dan binnenkort nog samen een privéaangifte indienen of elk een eigen aangifte? Hoe wordt u belast en hoe wordt een te betalen of terug te krijgen bedrag verdeeld tussen u beiden?
  Klik hier
 • Tips & Advies U en uw vennootschap - Wanneer en hoe uw aangiftes indienen?
  De datum waarop voor inkomstenjaar 2018 uw privéaangifte en die van uw vennootschap ten laatste ingediend moet zijn, is gekend. Wat zijn daarbij de belangrijkste aandachtspunten?
  Klik hier
 • Tips & Advies U en uw vennootschap - Elektronisch aanslagbiljet nog via Zoomit?
  Elektronisch aanslagbiljet nog via Zoomit?..E-Box. Onlangs vertelden we u over de zgn. e-Box, de elektronische brievenbus van de overheid. De fiscus gebruikt deze toepassing om u het aanslagbiljet elektronisch op te sturen, zo u daarvoor kiest. Activeert u uw e-Box niet, dan blijft u het aanslagbiljet op papier, dus via de post, ontvangen. Zoomit. Uw aanslagbiljet elektronisch ontvangen, kan evenwel al langer, ook al vóór er van de e-Box sprake was. Tot nu toe kon u daarvoor gebruikmaken van Zoomit, een systeem...
  Klik hier
 • Nieuws - Aangifte personenbelasting aj. 2019 kan van start gaan!
  De FOD Financiën heeft de belastingaangifte voor aj. voorgesteld. Tax-on-web is nu ook open, men kan dus van start gaan met het indienen van de aangifte!
  Klik hier
 • Tips & Advies U en uw vennootschap - Is uw e-Box al geactiveerd?
  Is uw e-Box al geactiveerd?..De e-Box? Dat is een elektronische, gepersonaliseerde en beveiligde ‘brievenbus’ die u door de federale overheid ter beschikking gesteld wordt, en waarin u documenten van die overheid, maar ook van steden, gemeenten, gewesten en gemeenschappen, bpost, … ontvangt. U krijgt er toegang tot via https://www.doemaardigitaal.be/ebox , waar u kunt inloggen op de gekende manier (met uw e-ID, een token of via ‘itsme’). De eerste keer dat u inlogt, moet u uw e-Box activeren. Nodig...
  Klik hier
 • Tips & Advies U en uw vennootschap - Aanslag ontvangen, wat nu?
  Aanslag ontvangen, wat nu?..Aanslagbiljet ontvangen? Heeft u privé of voor uw vennootschap een aanslag ontvangen, dan mag u die niet laten liggen. Klopt het bedrag van uw aanslag nl. niet met wat uw boekhouder berekend heeft, dan is er ergens een fout gemaakt. Boekhouder verwittigen! Ja, want hij krijgt via de fiscus géén kopie van uw aanslagbiljet. Het is dus aan u om dat aan hem te bezorgen zodat hij kan controleren of alles klopt en indien nodig in bezwaar te gaan. Tip. Voor uw privéaangifte kan uw boekhouder...
  Klik hier
 • Tips & Advies U en uw vennootschap - Uw privéaangifte dit jaar wat anders!?
  Onlangs werden drie modellen van aangifteformulieren voor uw privéaangifte gepubliceerd. Hoe komt dat en wat betekent dat voor u in de praktijk?
  Klik hier
 • Nieuws - Aangifte pb aj. 2018 van start!
  De FOD Financiën heeft op 2 mei de belastingaangifte 2018 voorgesteld. De meest in het oog springende nieuwigheden zijn de regionalisering van de aangifte en de modernisering van Tax-on-web.
  Klik hier
 • Tips & Advies U en uw vennootschap - Buitenlandse rekening van uw bvba melden?
  Voor uw buitenlandse privérekeningen geldt er een dubbele meldingsplicht. Geldt dat eigenlijk ook voor de rekening die uw bvba in het buitenland heeft?
  Klik hier
 • Tips & Advies U en uw vennootschap - Buitenlandse rekening vennootschap
  Buitenlandse rekening vennootschap..Privé aangifteplicht buitenlandse rekening. U bent al enige tijd verplicht om in uw privéaangifte te vermelden of u een bankrekening heeft in het buitenland (art. 307, §1, lid 2 WIB 92) . Ook als uw bvba zo’n rekening heeft? De verplichting om buitenlandse rekeningen aan te geven bestaat niet voor uw vennootschap. De vraag is dan of u als zaakvoerder van uw vennootschap privé die rekeningen moet melden. Minister antwoordt. Neen, u moet alleen de rekeningen aangeven...
  Klik hier
 
Resultaat 1 tot 10 van 17 resultaten

Verfijn resultaat

Hulpmiddelen

Data