Resultaten

 
Resultaat 1 van 5 resultaten
 • Tips & Advies U en uw vennootschap - Is een ruling ook bindend voor u?
  Is een ruling ook bindend voor u?..Ruling is bindend voor de fiscus. Wilt u zekerheid dat een bepaalde verrichting u fiscaal niet zuur zal opbreken, dan kunt u daar op voorhand een ruling voor aanvragen bij de dienst voor Voorafgaande Beslissingen (DVB). Hun beslissing is dan bindend voor uw lokale controleur, lees: hij is verplicht om het standpunt van de DVB te volgen. Ook bindend voor u? Een bvba had een ruling gekregen, maar voerde de verrichting niet helemaal uit zoals in de rulingaanvraag gezegd was. Volgens...
  Klik hier
 • Tips & Advies U en uw vennootschap - Handig zo u een ruling wilt vragen…
  Handig zo u een ruling wilt vragen…..Ruling. Bent u van plan om met uw vennootschap iets te doen waar uw controleur moeilijk over zou kunnen doen, dan kunt u, zoals u weet, op voorhand vragen wat de fiscus daarvan denkt. Dat doet u door een zgn. ruling aan te vragen. Modellen op website. Handig is dat de Rulingdienst u daarbij tegenwoordig helpt. Op de website ( http://www.ruling.be ) vindt u immers ontwerpen voor de meest voorkomende rulingaanvragen (interne meerwaarden, kosten eigen aan de werkgever, fusies...
  Klik hier
 • Tips & Advies U en uw vennootschap - Eerste positieve ruling over antimisbruikbepaling is er!
  Onlangs sprak de Rulingdienst zich voor het eerst uit over een niet-fiscale reden. Die heeft u tegenwoordig immers nodig om de fiscus te ‘tackelen’ bij de zgn. antimisbruikbepaling. Waarover ging de ruling en wat moet u onthouden?
  Klik hier
 • Tips & Advies U en uw vennootschap - Andermans ruling gebruiken?
  Onlangs verschenen weer enkele leuke rulings in­zake onkostenvergoedingen. Mag u die ook g­ebruiken om uw forfaitaire onkostenvergoeding te staven?
  Klik hier
 • Tips & Advies U en uw vennootschap - Beter geen fiscale optimalisatie meer zonder ruling?
  De herschreven zgn. antimisbruikbepaling geeft de fiscus meer slagkracht om belastingbesparende constructies fiscaal af te schieten. Kunt u dan maar beter voor alles en nog wat een ruling vragen of is dat geen goed idee?
  Klik hier
 
Resultaat 1 van 5 resultaten