Resultaten

 
Resultaat 1 tot 10 van 22 resultaten
 • Tips & Advies U en uw vennootschap - Zit er btw op uw dagvergoeding?
  Zit er btw op uw dagvergoeding?..De binnenlandse dagvergoeding? Inderdaad, we hebben het hier over het forfaitair bedrag van € 17,06 per dag (sinds 01.10.2018) dat u m.a.w. niet moet bewijzen met ticketjes of bonnetjes. Er moet wel aangetoond worden dat u minstens zes uur onderweg bent, incl. middaguren om bv. klanten te bezoeken. Tip.  Voor u als zaakvoerder is dit forfaitair bedrag belastingvrij en in hoofde van uw vennootschap is het volledig aftrekbaar. Btw over rekenen? Neen! Inzake btw geldt ook hier...
  Klik hier
 • Tips & Advies U en uw vennootschap - Hoe gedetailleerd moet een factuur zijn?
  Tijdens een controle wordt de btw-aftrek op sommige facturen voor diensten verworpen met als reden: onvoldoende gedetailleerd. Hoe reageert u daarop?
  Klik hier
 • Tips & Advies U en uw vennootschap - Zelf ruimte inrichten die u aan vennootschap verhuurt?
  U gaat een deel van uw woning verhuren aan uw bvba. Er zijn wel nog wat verbouwingswerken nodig, die u zelf wilt doen. Wat zijn dan de belangrijkste fiscale aandachtspunten en moet u daar ook een bouwaangifte voor doen?
  Klik hier
 • Tips & Advies U en uw vennootschap - Kunt u fiscaal nog iets aanvangen met oude facturen?
  Tijdens de kerstvakantie heeft u uw papieren opgeruimd en daarbij nog enkele facturen uit vorige jaren teruggevonden die u blijkbaar nooit aan uw boekhouder bezorgd heeft. Oei, wat nu… ? Kunt u daar fiscaal nu nog iets mee aanvangen?
  Klik hier
 • Nieuws - Btw op niet-conforme facturen: fiscus is voortaan minder streng!
  Zo een factuur niet alle door de btw-wetgeving verplichte vermeldingen bevat, is de btw niet aftrekbaar. Tot nog toe paste de fiscus dit principe streng toe. Uit een recente circulaire blijkt echter dat de fiscus voortaan soepeler zal zijn.
  Klik hier
 • Tips & Advies U en uw vennootschap - Is de btw op niet-conforme facturen voortaan aftrekbaar?
  Zo een factuur niet alle door de btw-wetgeving verplichte vermeldingen bevat, is de btw niet aftrekbaar. Tot nog toe paste de fiscus dit principe streng toe. Uit een circulaire van 12.10.2017 blijkt echter dat de fiscus voortaan soepeler zal zijn.
  Klik hier
 • Tips & Advies U en uw vennootschap - Aandelenverkoop, btw aftrekbaar?
  Aandelenverkoop, btw aftrekbaar?..Over welke kosten hebben we het? Uw vennootschap bezit aandelen die u zou willen verkopen. U doet voor advies of bemiddeling een beroep op bv. een zakenbankier of vermogensplanner. Na afloop bezorgt die u een factuur met btw. Btw recupereerbaar? Neen, normaal gezien niet. De kosten hebben immers betrekking op een verrichting, nl. de verkoop van aandelen, die zelf vrijgesteld is van btw. Dat is echter anders als die aandelenverkoop strikt aansluit bij de economische activiteit...
  Klik hier
 • Tips & Advies U en uw vennootschap - Uw nieuwe smartphone en de btw
  Uw bvba koopt een smartphone, tablet of laptop die u ook privé zal gebruiken. Hoeveel btw is er alweer aftrekbaar en wat als dat privégebruik achteraf wijzigt?
  Klik hier
 • Tips & Advies U en uw vennootschap - Privé betaalde btw ook aftrekbaar?
  Privé betaalde btw ook aftrekbaar?..U verkoopt iets aan uw vennootschap. U verkoopt aan uw vennootschap bv. een pc of meubels, die u zelf nog maar recent privé gekocht heeft. Juridisch is dat geen probleem als u de procedure van zgn. tegenstrijdig belang maar naleeft. Btw op aankoop privé niet afgetrokken. U heeft op de aankoop btw betaald. Vermits u de aankoop gedaan heeft als niet-btw-plichtige, heeft u die btw echter niet kunnen recupereren. Aftrekbaar voor uw vennootschap? Dat zou ergens wel logisch zijn...
  Klik hier
 • Tips & Advies U en uw vennootschap - Voordeel auto en niet-aftrekbare btw
  Voordeel auto en niet-aftrekbare btw..Niet-aftrekbare btw en uw voordeel auto. Zoals u weet, kunt u de btw op de aankoop en de kosten van personenauto’s voor maximaal 50% recupereren. Die btw-aftrek moet u nog verder beperken als u de auto meer privé dan beroepsmatig gebruikt. Voor de inkomstenbelastingen betekent het privégebruik dan weer dat u belast wordt op een voordeel gratis auto. Een link tussen die twee? Neen. Het percentage privégebruik voor de Btw, heeft geen invloed op het bedrag van uw voordeel...
  Klik hier
 
Resultaat 1 tot 10 van 22 resultaten

Verfijn resultaat

Hulpmiddelen

Data