Resultaten

 
Resultaat 1 tot 10 van 116 resultaten
 • Tips & Advies U en uw vennootschap - Zijn takelkosten aftrekbaar?
  Zijn takelkosten aftrekbaar?..Verkeerd geparkeerd, auto weggesleept. U heeft uw auto ergens geparkeerd waar het niet mocht en wanneer u terugkomt, is hij verdwenen. U gaat naar de politie en daar deelt men u mee dat ze uw auto hebben laten wegtakelen. U moet dan niet alleen een boete betalen, maar ook nog een forfaitaire vergoeding voor de takelkosten, die in sommige steden tot € 260 kunnen oplopen. Zijn de takelkosten aftrekbaar? De boete voor het foutparkeren is voor uw vennootschap een 100% verworpen uitgave....
  Klik hier
 • Tips & Advies Financieel management - Mobiliteitsbudget: toepassing nu verduidelijkt
  Het mobiliteitsbudget (Wet van 17.03.2019, BS 29.03.2019) geeft aan werknemers de mogelijkheid om hun bedrijfswagen in te ruilen voor een budget dat op verschillende manieren aangewend kan worden. Op initiatief van ministers Peeters, De Croo en De Block werd een website ( http://www.mobiliteitsbudget.be ) gelanceerd die vragen van werknemers en werkgevers over het mobiliteitsbudget beantwoordt. We overlopen voor u de meest relevante punten uit de FAQ.
  Klik hier
 • Tips & Advies U en uw vennootschap - Uw fake hybride nog dit jaar vervangen?
  Naar aanleiding van een vorig artikel wilde een abonnee weten hoe de regeling voor hybride auto’s nu eigenlijk weer in detail in elkaar zit. Voor welke hybrides worden de regels strenger, in welke mate dan en vanaf wanneer?
  Klik hier
 • Tips & Advies U en uw vennootschap - Puntjes op de i voor fakehybrides
  Puntjes op de i voor fakehybrides..Regeling fakehybrides. Vanaf aanslagjaar 2021 (boekjaar vanaf 01.01.2020) geldt er een bijzondere regeling om het voordeel gratis auto te berekenen voor zgn. fakehybrides. Dat zijn plug-inhybrides waarvan de batterij een energiecapaciteit heeft van minder dan 0,5 kWh/100 kg wagengewicht of die een CO2 -uitstoot hebben van méér dan 50 g/km. Voor zulke auto’s telt nl. de CO2 -uitstoot van een overeenstemmende auto die uitsluitend gebruikmaakt van dezelfde brandstof (benzine...
  Klik hier
 • Tips & Advies Financieel management - Mobiliteitsbudget: eindelijk goedgekeurd
  Het mobiliteitsbudget geeft u en uw collega’s de mogelijkheid om uw bedrijfswagen in te ruilen voor een budget dat u naar keuze kunt besteden aan een milieuvriendelijke bedrijfswagen of aan duurzame vervoermiddelen, of zelfs cash kunt laten uitbetalen. Wie beslist over de invoering van het mobiliteitsbudget? Hoe wordt de omvang ervan bepaald? Waarvoor kunt u als werknemer uw mobiliteitsbudget zoal aanwenden? Hoe wordt u dan belast? Zijn de kosten van de verschillende alternatieven voor het bedrijf...
  Klik hier
 • Tips & Advies U en uw vennootschap - Hogere CO2 -norm, meer belastbaar voordeel, minder aftrek?
  Vorig jaar heeft de minister beslist dat de hogere CO2 -uitstoot op basis van de zgn. WLTP-norm niet leidt tot een hoger belastbaar voordeel en minder kostenaftrek. De fiscus heeft daarover nu zelf een standpunt ingenomen. Is er iets gewijzigd?
  Klik hier
 • Tips & Advies U en uw vennootschap - Hoe is het ondertussen nog met de zgn. tankkaartentaks?
  Een abonnee vroeg zich af of het feit dat uw voordeel auto in 2019 in principe daalt, ook een impact heeft op de zgn. tankkaartentaks en wat dan nu het voordeligste is: uw vennootschap de tankkosten laten betalen of dat privé doen?
  Klik hier
 • Nieuws - Mobiliteitsbudget goedgekeurd!
  Het langverwachte mobiliteitsbudget werd vorige week goedgekeurd in de Kamer en is reeds vanaf 1 maart 2019 van toepassing. Het systeem zal naast de reeds bestaande mobiliteitsvergoeding bestaan. Welke mogelijkheden heeft u nu concreet?
  Klik hier
 • Tips & Advies U en uw vennootschap - Eigen bijdrage auto niet te verwerpen?
  Het voordeel alle aard auto mag in min van de te beperken autokosten van uw bvba. Is dat ook zo voor een bijdrage in dat VAA die u aan uw bvba betaalt?
  Klik hier
 • Tips & Advies U en uw vennootschap - Wat kost uw gratis auto in 2019?
  Uw voordeel gratis auto wordt o.a. berekend op basis van de referentie-CO² -uitstoot en die is voor 2019 hoger dan voor 2018! Wat betekent dit concreet?
  Klik hier
 
Resultaat 1 tot 10 van 116 resultaten

Verfijn resultaat

Hulpmiddelen

Data