Resultaten

 
Resultaat 1 van 10 resultaten
 • Tips & Advies U en uw vennootschap - Effectenrekening in uw privéaangifte opnemen?
  In de aangifte personenbelasting voor inkomstenjaar 2018 is er een nieuwe rubriek toegevoegd inzake de zgn. effectentaks. Wat moet u daarvan weten?
  Klik hier
 • Tips & Advies U en uw vennootschap - Kunt u ook onbelast bijverdienen?
  Kunt u ook onbelast bijverdienen?..Onbelast bijverdienen. Een wet van 18.07.2018 (BS 26.07.2018) maakt het mogelijk om met sommige activiteiten voortaan tot € 6.130 (aanslagjaar 2019) onbelast bij te verdienen. De bedoelde activiteiten zijn in de wet vermelde diensten voor verenigingen of tussen burgers, alsook diensten van de deeleconomie via erkende platforms. Ook voor u? Ja. Dat belastingvrij bijverdienen als bv. stadsgids of kinderoppas is in principe mogelijk voor iedereen die ‘gewoonlijk en hoofdzakelijk’...
  Klik hier
 • Tips & Advies U en uw vennootschap - Uw opzeg als bestuurder voortaan voordelig belast?
  U bent bestuurder van een nv en er werd overeengekomen dat de aandeelhouders u een opzegvergoeding moeten uitbetalen bij ontslag. Hoe wordt die vergoeding dan privé bij u belast? Via een circulaire van 14.11.2017 geeft de fiscus uitleg.
  Klik hier
 • Tips & Advies U en uw vennootschap - Deeleconomie in uw vennootschap?
  Deeleconomie in uw vennootschap?..Deeleconomie. Zgn. inkomsten uit diensten van deeleconomie, zoals via bv. Airbnb, die op jaarbasis minder dan € 5.000 bedragen, worden fiscaal gunstig belast (Programmawet 01.07.2016, BS 04.07.2016) . Er geldt immers een kostenforfait van 50% en op het nettobedrag betaalt u dan 20% belasting. Bovendien moet u zich voor dergelijke inkomsten ook niet aansluiten bij een sociaal verzekeringsfonds. Ook voor vennootschappen? Neen, de regeling geldt enkel voor particulieren die...
  Klik hier
 • Tips & Advies Financieel management - Fiscaal voordelig een buitenlands kaderlid aanwerven?
  De fiscus heeft onlangs aangekondigd dat hij de aangifte van personen die het bijzonder aanslagstelsel voor buitenlandse kaderleden genieten, met bijzondere aandacht zal controleren. Waarom is dat fiscale gunstregime zo aantrekkelijk en wat zijn de toepassingsvoorwaarden? Kan een Belgisch bedrijf dat internationaal actief is het gunstregime ook toepassen als het een buitenlands kaderlid aanwerft?
  Klik hier
 • Tips & Advies Financieel management - Correcte toepassing ‘salary split’: de Rulingcommissie verduidelijkt...
  Als het bedrijf ook in het buitenland actief is, dan kunt u uw nettoloon en dat van de bedrijfsleider en uw collega’s vaak significant verhogen met een ‘salary split’. De Rulingcommissie deed daarover recentelijk een interessante uitspraak. Waarmee moet u rekening houden als de bedrijfsleider in een buitenlandse dochtervennootschap niet enkel het strategisch beleid bepaalt, maar ook de operationele leiding heeft? Is zo’n ‘split payroll’ ook mogelijk als een collega kortere opdrachten uitvoert...
  Klik hier
 • Tips & Advies Financieel management - Vergoeding woon-werkverkeer: dek uzelf in!
  Waarom moet u toch voorzichtig zijn als het bedrijf aan u en uw collega’s een niet-belaste vergoeding voor het woon-werkverkeer toekent? Hoe dekt u zich dan volgens een recente parlementaire vraag het best in tegen discussies bij een controle?
  Klik hier
 • Tips & Advies U en uw vennootschap - Belast op winst verkoop privé-auto?
  Belast op winst verkoop privé-auto?..Kilometervergoeding. Doet u verplaatsingen voor uw vennootschap met uw eigen auto, dan kan uw vennootschap u daarvoor een kilometervergoeding betalen van thans € 0,3468 per km. Die vergoeding is voor uw vennootschap (beperkt) aftrekbaar en bij u niet belastbaar. Woon-werkverkeer. Is uw vennootschap niet gevestigd bij u thuis of in de buurt en gebruikt u uw privé-auto voor uw woon-werkverplaatsingen, dan mag u daarvoor in uw privéaangifte € 0,15 per km inbrengen als...
  Klik hier
 • Tips & Advies U en uw vennootschap - Trouwen en het gevolg voor uw aandelen en inkomsten...
  U stapt binnenkort in het huwelijksbootje. Welke regels gelden er dan vanaf uw trouwdag voor de eigendom van de aandelen van uw vennootschap en van uw inkomsten uit die vennootschap? Wat zijn de fiscale gevolgen daarvan?
  Klik hier
 • Tips & Advies U en uw vennootschap - Uw zoon of dochter als zelfstandige helper...
  Via het systeem van zelfstandige helpers kunnen zelfstandigen met een eenmanszaak hun kinderen een loon geven dat fiscaal aftrekbaar is. Kunt u als zaakvoerder van uw vennootschap ook werken met zo’n zelfstandige helper?
  Klik hier
 
Resultaat 1 van 10 resultaten

Verfijn resultaat

Hulpmiddelen

Data