Nieuws toegevoegd op: 29.08.2019

Recentste nieuws

Btw - Teruggave buitenlandse btw

Teruggave buitenlandse btw: uiterlijk op 30 september aanvraag indienen!

Wenst u buitenlandse btw terug te vorderen, dan moet u hiervoor tijdig een aanvraag indienen. Waar moet u zeker aan denken en hoeveel tijd heeft u hiervoor?

Buitenlandse btw. Betaalt men in een andere EU-lidstaat lokale btw omdat men daar bv. tankt, op hotel gaat, een training volgt, enz. dan kan men die btw onder bepaalde voorwaarden recupereren.

Terugvragen via Intervat. Beroepsmatige btw betaald in een andere EU-lidstaat kan men terugvragen via een afzonderlijke intervat-toepassing, namelijk via de zogenaamde VAT-refund-module. Voorwaarde is wel dat het gaat om minstens € 50 per EU-lidstaat. De Belgische btw-administratie zorgt ervoor dat de aanvraag bij de betrokken lidstaat terechtkomt.

Te verstrekken gegevens. Per factuur en per leverancier moet men onder meer de volgende informatie opgeven: btw-nummer, naam, adres, factuurnummer en btw-bedrag.

Lokale buitenlandse btw-regels. Niet de Belgische, maar de lokale buitenlandse btw-regels zijn van toepassing. De btw op brandstofkosten voor bedrijfswagens is in België bv. voor maximaal 50% aftrekbaar, maar dat is daarom niet het geval in de andere EU-lidstaten. Er valt dus soms meer btw terug te vorderen dan men zou verwachten!

Termijn. Men moet de aanvraag ingediend hebben ten laatste op 30 september na het jaar waarin men de btw betaald heeft. Voor buitenlandse btw van 2018 heeft men dus nog slechts enkele weken de tijd. Controleer dus zeker nu reeds of de betrokken facturen alle verplichte vermeldingen bevatten, zodat u niet voor verrassingen komt te staan!

Onderneem zeker nu actie om de buitenlandse btw voor 2018 terug te krijgen! Dient u uw aanvraag pas in na 30 september, dan gaat het recht op teruggave immers onherroepelijk verloren.

Contactgegevens
Indicator-Larcier | Tiensesteenweg 306 | 3000 Leuven
Tel.: 0800 39 067 | Fax: 0800 39 068
klantenservice@indicator-larcier.be | www.indicator-larcier.be

Maatschappelijke zetel
Lefebvre Sarrut Belgium nv | Hoogstraat 139 - Bus 6 | 1000 Brussel
RPR Brussel | Btw BE 0436.181.878